Könyveket a fa alá!

 2010.11.21. 08:12

Igazából akcióra való felhívás is lehetne ez a maondat, hiszen mondják, hogy nagyon keveset olvasnak a mai gyerekek, és a szövegértésük is pocsék. Azért remélem -ha lehet ilyet mondani -újra divatba jött az olvasás, hiszen jobbnál jobb könyvek (és sajnos annál több szemét) kerül a piacra. Főleg így ünnepek közeledtével.

Nálunk szokásban van, hogy könyv mindig van a fa alatt. Még a férjem is szokott könyvet kapni, pedig ő igazán nem egy könyvmoly. Én viszon imádok olvasni, és egyszerűen rajongok már a konyveknek csak az illatért is, ezért a családom tudja, hogy a legnagyobb öröm számomra, ha könyvet kapot. Egyetlen bibi van csak, hogy  améregdrága könyvhalmot, szinte felfalom és újév első napjára el is fogysztom.

A Lányok is kapnak könyvet minden karácsonyra természetesen. Édesapám is nagy rajongója a könyveknek és az ő jóvoltából könyvtárnyi gyűjteményük van a lányoknak is.

A Kicsi most lesz kétéves és eljutottunk oda, hogy Boribon az esti mese, ami szerintem nagyon jó. Igaz, ő a leporellókat simán átugrotta, egyáltalán nem érdekelte csak rágni, meg nézegetni. Olvasni nem lehetett neki soha a keménytáblás leporellókat.

Tegnap a nálunk már hagyomásnyos vásárban jártunk és nagy meglepetésemre a Szalay könyvkiadó szép kis bodegát állított fel, és ott árulják igazán kedvező áron a könyveiket. Most ebből szeretnék egy kis ízelítőt adni.

Ezek a könyvek ingább lapozgatók, kreatívkodók, nem nagy lélegzetvételű könyvek. Nagyon szép kivitelűek és az áruk, na az igazán baratságos. Webáruházuk is van, ott is nagyon mérsékeltek az árak.

Lányos anyuka vagyok, de igyekeztem a fiúknak is kedvezni egy kicsit. Ezt a könyvet kézbe ugyan nem vettem, de ha fiam lenne, és érdekelnék a dinók, biztos nem haygnám ki.

 

 

 

 

 

A másik dinós könyv, amit a fiús anyukák figyelmébe ajánlok. Bár lehet, hogy vannak kislányok is, akik rajonganak a dinókért, őket sem szeretném megbántani.

 

 

 

Fiúknak, lányoknak egyaránt hasznos kis könyv. Bár én a Mi micsoda sorozatért rajongok. Nem árt egy harmadikos negyedikes gyereknek, ha ilyesmiket is lapozgat. Ráadásul több negyedikes környezetkönyvben tanyanyag a csillagászat.

 

 

 

 

Nekünk ebből a sorozatból a Madarak kis könyve van meg, és igazán szép kivitelű, kis könyvecske. nagyon nagyon szépen van megcsinálva, igazán élmény lapozgatni.

 

 

 

Érdemes egy-egy emberi testről szóló könyvet tartani otthon, már nagycsoportos, sőt középesős kortól. Ha kérdése van a gyereknek, közösen nézzünk utána a válasznak.

 

 

 

Nem lapoztam bele még, de a címe igazán felkeltette az érdeklődésemet. Lehet Apa hamarabb kiolvassa?

 

 

 

 

 

Ezt sem ismerem, de a történelem iránt érdeklődő gyerekeknek nagyon hasznos olvasmány lehet.

 

 

 

 

Igazi rózsaszín könyv csajoknak. nagyon szépen van megcsinálni, élvezet lapozgatni, nézegetni. Nálunk biztos, hogy a fa alatt lesz!

 

 

 

 

A jól tudom -ha nem akkor bocsi -ez egy jó nagy alakú könyv és ezt is élmény nézegetni.

 

 

 

 

Ez is az Élet a kertben sorozathoz tartozik. nagyon szép kis könyvecske. Ráadásul kis hasznos tudnivalókkal.

 

 

 

 

A Szalay könyvkiadónál pár száz forintért sok kreatív könyvecske van. Én ezt hoztam, de ezen kívül rengeteget találhattok, mindenféle témában.

 

 

 

 

Ez a mandalás is nagyon tetszik nekem. Színező jellegű kivitel, alacsony ár. tudopm, lehet nyomtatni is, de a Télapó akár ilyet is hozhat.

 

 

 

Rengeteg könyvet találhattok még a honlapjukon, én ennyit hoztam most.

Ez a könyajánlómnak csak első fejezete, nemsokára hozom a többit is, hogy legyen miből válogatnotok.

Egy jótanács a könyvválasztáshoz. A jobban olvasó gyerkőknek is érdmemes képesebb, lapozósabb könyvet venni. kevés kisiskolás van, aki a fa alatt nekiesik a Harry Potternek. Ne is vegyük el a kedvét. A következő alkalommal olyanokat hozok, amiket mi már kipróbáltunk a nagylánnyal. kisebb történeteket, olvásmányos regényeket.

Ne feledjétek, hogy ideje elkezdeni a vásárolgatást, ne hagyjatok az utolsó pillanatra semmit!

 

Címkék: olvasás könyv család gyerek gyereknevelés karácsony ajándék könyvmoly adventi készülődés szalay könyvkiadó olcsó könyvek

A bejegyzés trackback címe:

https://okosanszeresd.blog.hu/api/trackback/id/tr12462424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása