Elkezdődött az iskolai beszerzési hajrá, és érdemes észen lenni, mert rengeteget lehet feleslegesen költeni. ha van miből, akkor persze mindegy, bár a mrtékletesség megtanítása gyerkőceinknek nem egy utolsó dolog.

Először mindenképp nézzük a leendő kis elsősöket. Főleg, azok a szülők vannak nehéz helyzetben, ahol az első (vagy ezidáig egyetlen) gyerkőc kezdi az iskolát. Nehéz a termékek sokaságában eligazodni, na és ott van a leendő iskolás is, akinek ugye komoly beleszólása van abba, hogy milyen cucokkal kezdje az iskolát.

Kezdjük a táskával. Én mindenképpen a hátira szavazok, méghozzá már nagyon jó felépítésűek vannak, nem is annyira horror áron. Nagyon szépeket lehet kapni - ugyan nagyon drágán - amihez már tolltartó, tornazsák, uzsidoboz is van.Ezek nagyon jó felépítésűek is, de persze jóval olcsóbban is lehet nagyon jó tatyit kapni.  Az iskolatáska - már a jobbak- két évet is kibírnak, ezért jobb, ha nem csábulunk el a mindenféle rajzfilm figurások iránt. A másodikos már nem feltétlenül ugyan azért a rajzfilmhősért rajong.

Kinézetre egyszerűbbet válasszunk, ami még jövőre is megállja a helyét.

A tolltartó lehet  a megalkuvás, mert bármilyen is, tapsztalatom szerint jó ha egy évet kibír, de lehet, hogy év közben cserélni is kell. Az állandó ki be huzigatás, és a pakolászás eléggé elnyűvi, így itt bejátzshatnak a kedvencek is. Nagyon széles árskálán mozognak a tolltartók, de első két évben mindenképp olyat válasszunk, amibe bele kell dugdosni a cerkákat. Lehet egy külön kis tolltartót is venni, amiben a csillogós és egyéb délután vagy szünetben használható dolgok vannak, de ez persze csak egy plusz dolog lehet. Az emelets és a kihajthatós tolltartók a legjobbak. Egy egyszerű, sima kinyithatósban nem biztos, hogy elfélrnek az elősök dolgai.

Jó esetben mindenki rendelkezik már valamiféle tanszerlistával és akkor nagyon szépen kiderül mi kell a tolltartóba pédául.

Na akkor elérkeztünk a kedvenceimhez a ceruzákhoz. Az elmúlt egy évben sokat szenvedtem a lányom színes ceruzáival. Sajnos bármilyet vettem, alig bírt ki egy készlet egy hónapot. Tény és való, hogy nem a legdrágábbat vettem, hanem középkategóriás márkákat, de a végén már a olcsóbbakat vettem, mert egyszuerűen katasztrófa volt. Egy elsős kisgyerek még nagyon sokat használja a színeseit, és persze minden este szépen ki is kell hegyezni. Az is iső volt, mire rájöttem, hogy az egyszerű fém hegyező a legjobb, még a tartály sem szükséges, mert ha nem hegyezi ki, akkor leshetem a tartályt.

Azért érdemes megnézni mit veszünk, akinek már az ovis időszakból van bevált márkája vegye azt. Azért a kínaikkal vigyázzunk, nem mindegyikkel lehet szépen színezni, és van amelyik alig fog valamit, vagy túl kemény a bele, és így csak szenvedés lesz a kicsinek a munka. Az igazi teszt úgyis a mindennapi használat lesz majd.

A grafitokkal jobb a hyelzet, bár a rajzfilmfigurásokkal itt is rossz a tapsztalatom. Ezeket mindig jobb írószerboltban veszem darabra. Még nem csalódtam (kopp-kopp).

Radírt, ha kérnek egyszerű fehéret vegyünk, a színesek gyakran maszatolnak. Nagyobbaknak valók a ceruzás radírok (műanyag ceruza, amiben hosszú radír van és ki lehet nyomkodni), sőt a ceruzákat is úgy válasszuk, ne legyen a végükön radír, mert a gyerek gyorsan rájön, hogy könnyebb a cerkát megfordítani, mint a jó radírt elővenni, és az bizony nagyon csúnyán radíroz többnyire.

Addig semmilyen színeslapot, ragasztót ne vegyünk, amíg pontosan nem tudjuk mit kérnek, ha a márkában bizonytalanok vagyunk, inkább az első szülőin kérdezzünk rá. Zsírkréták is vannak egész jó áron nagyon szépen használhtók, de középkategóriásak is, amiknek alig van színük.

Nem érdemes ezeket az előre gyártott tisztasági csomagot sem venni, csak ha külön kérik. Tonazsáknak spórolásiből akár jó lehet az ovis zsák is. Váltócipővel is várjunk, mert sok helyen csak október 1-től kérik, hogy a nyári szandit lehessen vinni.

Jaj, a kedvenceim a füzetek és a füzetborítók kimaradtak. Ha van a tanszerlistán, akkor vegyünk bármilyet, csak a lapját nézzük meg, ne legyen túlságosan vékony, mert akkor könnyen elszakad. Szeretem a kis színes borítókat a füzetekre, én elsőben jeleket szoktam rá rajzolni, a dominós a matek, a fa a környezet füzeten van, így azokat be lehet csomagolni nyugodtan. A könyvekre azonban ne vegyünk csomipapírt, mert általában csak fóliázva kérik elsőben - de később is elég a fólia- , hogy gyorsan felismerje a gyerkőc melyiket szeretné elővetetni a tantónéni.

Nem könnyű eligazodni az árak között, de azt hiszem nem nagyon érdemes érdemes ide-oda szaladgálni sem a dolgokat beszerezni. Egy-két helyen nézelődjünk és ahol számunkra a legkedvezőbbnek tűnik a helyzet ott vásároljunk. Én újabban az apránként vegyük, úgy nem tűnik fel annyira elvét követem, és augusztus elejétől folymatosan beszerzünk ezt-azt.

 Ne feledjük el, hogy időben próbáltassuk fel a gyerkőccel az ünneplő szerkót is, nehogy elsején derüljön ki, hogy kicsi a cipő, vagy a fehér felső. ost még van választék is, és talán nem kell rohangálni érte.

Egy biztos, nagyon jó ráhangolódás az iskolai cuccok beszerzése, na és izgalmas is a gyerekeknek -bevallom én is imádom a papírokat. Úgyhogy a kis iskolást semmiképp se hagyjuk ki ebből az élvezetből.

Kellemes készülődést!

Címkék: iskola ceruza iskolatáska szünidő általános iskola papírok tanszerlista

A bejegyzés trackback címe:

https://okosanszeresd.blog.hu/api/trackback/id/tr572216432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása